Actueel

Op Kindcentrum de Swirrel vinden wij de privacy van onze kinderen belangrijk. Om die reden vindt u op deze pagina slechts een selectie van ons nieuws, waarbij we één foto per artikel tonen. Ouders en verzorgers van onze leerlingen kunnen terecht op MijnSchool. Wie is ingelogd vindt daar het laatste nieuws, de agenda en andere actuele zaken.

4 september, Verkiezingen op De Swirrel

Eindelijk was het dan zover, de uitslag van de verkiezingen. Soms best een beetje spannend maar wat heeft iedereen het goed gedaan. We hebben zulke mooie campagnes gezien en argumenten gehoord. Niels, Jelmer en Sipke hadden de uitslag in een koffertje en maakten bekend wie er in de leerlingenraad zitten, wie de mediators zijn en wat het goede doel is, waarvoor wij dit jaar geld op gaan halen. Het goede doel met de meeste stemmen is KiKa geworden. We gaan kijken welke acties we hiervoor kunnen organiseren. We hebben een groot applaus gegeven voor alle deelnemers die mee hebben gedaan aan de verkiezingen. Het is fijn dat zoveel kinderen een steentje bij willen dragen! 

18 september, Op zoek naar kriebelbeestjes

Bij de kleuters spelenwordt er gewerkt over 'kriebelbeestjes'.Vanzelfsprekend gingen de kinderen op zoek in onze schooltuin. Wat hadden de kleuters het er druk mee! We hebben spinnen, slakken, torren, wormen, mieren, wandelende blaadjes en nog veel meer gevonden. Eerst deden we ze in potjes met modder en blaadjes en toen we genoeg gevonden hadden hebben we de potjes leeg gemaakt op een bordje. Zo konden we alles nog beter bekijken, ook met een vergrootglas. Toen we alles goed bestudeerd hadden hebben we de kriebelbeestjes natuurlijk weer vrij gelaten.

14 september, Ons project Amerika, Australië en Antarctica en Oceanië

Tot de herfstvakantie hebben we het project Amerika Australië Antarctica & Oceanië. 

Alle kinderen maken onder andere een Kahoot bij een onderwerp, gaan een keer iets koken uit een van de landen, maken een muurkrant en krijgen muzieklessen passend bij de landen.. 

17 september, Techniektheater voor de bovenbouw

Nieuwsgierig en enthousiast stapten de kinderen van de bovenbouw op de fiets naar Leeuwarden. Ze kregen diverse techniekworkshops bij de Zamenhof. Wat een leuke dingen konden we doen! Er waren veel verschillende soorten techniekopdrachten zoals shampoo maken, verschillende proefjes doen, 3D printen etc. We hebben met zijn allen veel geleerd en ontdekt.

23 augustus, Het mooi maken van ons schoolplein.

Afgelopen vrijdag hebben ouders van de Swirrel voor ons prachtige perenbomen opgehaald. Inmiddels zijn er 8 bomen met veel liefde geplant! En heel veel bomen verkocht. De opbrengst gaat naar ons schoolplein en is ongeveer 275 euro als iedereen zijn/haar boom betaald heeft bij Marijke. We hopen dat we over een aantal jaren met de kinderen kunnen genieten van de geoogste Swirrel handperen. Marijke en familie Stiemsma, ontzettend bedankt voor deze goed geregelde spontane actie! 

Met het plaatsen van de perenbomen hebben we een start gemaakt met ons schoolpleinproject. Dit schooljaar zullen er activiteiten plaats vinden om ons prachtige grote schoolplein nog mooier te maken. We beginnen met zaterdag 29 augustus. We gaan dan een ochtend met ouders en team aan het klussen op het plein. Het doel is om het schoolplein wat vrolijker te maken. Zo gaan we onder andere bankjes verven, spelletjes op het plein aanbrengen.en onze moestuinbakken onkruid vrij maken.

We hopen op veel hulp! Zie voor meer informatie ook de uitnodiging van de pleincommissie.

31 maart, Opsteker voor onze ouders.

Beste verzorgers,

Namens het swirrelteam een opsteker voor jullie! 

We zijn ons er terdege van bewust dat het voor jullie een zware klus is om naast jullie werk ook nog thuisonderwijs te moeten geven. Tip: leg de lat niet te hoog en probeer ook leuke dingen met elkaar te doen en wees niet teveel juf of meester, dit komt als het goed is bij ons op school wel weer........

In de bijlage hebben we een overzichtje gemaakt van leuke creatieve activiteiten die u ook de kans geven om even wat anders met uw kind te doen. Heel veel plezier en pas goed op elkaar.

12 mei, Opening van onze buitenschoolse Opvang

Eindelijk was het zover!!                                                                                                                  Maandag 11 mei zijn we gestart met onze BSO. De buitenschoolse opvang is open vanaf 14.00 uur op maandag, dinsdag en donderdag. In overleg met ouders wordt de eindtijd afgesproken. Als blijkt dat er behoefte is aan meer dagdelen opvang dan is dat mogelijk. Heeft u vragen, neem even contact op met juf Gea. In de bijlage zit het inschrijfformulier voor de BSO en een overzicht van de tijden en kosten van de dagdelen. In de rekentool https://www.sbkinderopvang.nl/kosten-bso kunt u uw kosten uitrekenen.

5 maart, Per 7 mei BSO op de Swirrel. U kunt nu inschrijven!

Beste ouders,

Meteen na de meivakantie starten we op maandag, dinsdag en donderdag met buitenschoolse opvang op De Swirrel. We zijn heel blij dat we dit hebben kunnen realiseren. Afgelopen week is het lokaal goed gekeurd door de GGD en gemeente Leeuwarden. We kunnen dus nu echt van start gaan. In de bijlage kunt u meer lezen en ook alvast inschrijven voor een plaatsje voor uw kind(eren)

14 februari, Circusvoorstelling Adje

Afgelopen woensdag hadden we een prachtige circusvoorstelling. Alle kinderen waren met hun eigen talent betrokken bij deze voorstelling. We hadden onder andere decorbouwers, clowns, acrobaten, paarden/tijgers, zangers en kinderen die met het licht en de muziek bezig waren. Wat een talent op onze school en wat deden ze het goed!

14 februari, Project bouwen

De afgelopen weken zijn de kinderen druk bezig met het project bouwen. We hebben onder andere samen een woordweb gemaakt, een film over de bouw bekeken en we hebben onder andere een bouwwerk gemaakt van satéprikkers en spekjes.  Ook hebben we een een legowedstrijd gedaan. 

9 december, Topsporter in de school

Vandaag kreeg groep 7/8 een bezoek van een Olympische sporter. Hong Zhao heeft vroeger in het Olympisch volleybalteam van China gespeeld en heeft toen een 3e prijs behaald op de Olympische Spelen. 

Nu speelt ze bij het Nederlands Paralympisch team vanwege haar knieblessure. Ze heeft de kinderen verteld over haar jeugd en strakke trainingen in China en hoe ze aan haar blessure is gekomen. 

Daarna hebben ze het zitvolleybal zelf mogen ervaren. Morgen tijdens de gymles gaan we verder met het (zit)volleybal. 

18 oktober, Afsluiting project Afrika/Azië

Vandaag hebben we een prachtige afsluiting gehad van ons project Afrika/Azië. We hebben onder andere een sponsorloop voor Build en Be gedaan, dit is een groep jongeren die in Tanzania huizen gaan bouwen. Verder waren er mooie optredens met de djembé, er werd Afrikaans gedanst, er werd gesminckt en er waren heerlijke Afrikaanse hapjes. De kinderen hebben in school een prachtige junglehut gebouwd. We willen iedereen bedanken voor de hulp! Het geld van de sponsorloop kan in een gesloten envelop met de naam er op ingeleverd worden bij de eigen leerkracht. 

15 oktober, Karatelessen op De Swirrel

De afgelopen weken hebben de kinderen van de Swirrel karatelessen gevolgd in de sporthal in Stiens. Het was best spannend en ook heel leerzaam. Bovendien hebben we met elkaar ook veel plezier gehad en zijn de kinderen weer nieuwe dingen over zichzelf te weten gekomen.

23 september, Nieuws van de identiteitscommissie

Het afgelopen jaar hebben we afscheid genomen van Petra Holwerda, Grytte van Benthem en Aukje Haijma. Een hartelijk welkom is er voor Marleen Kamminga, die nieuw in de commissie is gekomen. We zijn nog op zoek naar een nieuw lid en voor een evenwichtige verdeling gaat onze voorkeur uit naar iemand met een christelijke achtergrond. De commissie vergadert ongeveer drie keer per jaar en zorgt ervoor dat de beide identiteiten van de school bewaard blijven. Vindt u het leuk om mee te denken dan horen wij dat graag. U kunt zich via de mail of telefoon melden bij Joke van der Schoot en/of Marian Cuperus. 

Ieder schooljaar staat er een religieus feest centraal en dit keer hebben we gekozen voor het Joodse Jom Kippoer (grote verzoendag) In week 40 besteden we hier aandacht aan in de klas.

Ook kiest de identiteitscommissie ieder jaar voor twee goede doelen. Dit jaar hebben de leerlingen van De Swirrel zelf een goed doel gekozen, Kika is de winnaar geworden. 

Er zijn veel activiteiten uitgesteld ivm corona. We hopen dat we die dit schooljaar weer op kunnen pakken. We houden u op de hoogte via Ouderportaal.

Met vriendelijke groet,
Tamara Wassenaar, Robert van der Wal, Marleen Kamminga, Joke van der Schoot en Marian Cuperus

september

25 Verkeersflits

december

19 Kerstvakantie
19 Kerstvakantie

september

29 Kinderen vrij i.v.m. scholing team

oktober

26 Kinderen vrij iv.m. scholing team

december

9 Kinderen vrij i.v.m. scholing team

mei

20 Leerlingen vrij