Actueel

Op kindcentrum de Swirrel vinden wij de privacy van onze kinderen belangrijk. Om die reden vindt u op deze pagina slechts een selectie van ons nieuws, waarbij we één foto per artikel tonen. Ouders en verzorgers van onze leerlingen kunnen terecht op MijnSchool. Wie is ingelogd vindt daar het laatste nieuws, de agenda en andere actuele zaken.

21 april, Project 'Planten'

7 oktober, Bezoek Landbouwmuseum

16 september, Pleinfeest

15 september, Jantje Beton

9 september, Aanbod naschoolse activiteiten

6 juli, droomplein in zicht!

3 november, Project Kunst

De komende weken zijn we op school druk in actie met ons prachtige thema Kunst. In de flyer van het project "Kunst" kunt u lezen wat we allemaal gaan doen en leren..

8 oktober, Jom Kippoer op de Swirrel

Op de Swirrel vinden we breed levensbeschouwelijk aanbod belangrijk voor de kinderen. Jaarlijks bespreken we in de indentiteitscommissie welk feest we naast de christelijke feesten centraal stellen.

Dit jaar is gekozen voor het Joodse feest Jom Kippoer.

18 september, Op zoek naar kriebelbeestjes

Bij de kleuters spelenwordt er gewerkt over 'kriebelbeestjes'.Vanzelfsprekend gingen de kinderen op zoek in onze schooltuin. Wat hadden de kleuters het er druk mee! We hebben spinnen, slakken, torren, wormen, mieren, wandelende blaadjes en nog veel meer gevonden. Eerst deden we ze in potjes met modder en blaadjes en toen we genoeg gevonden hadden hebben we de potjes leeg gemaakt op een bordje. Zo konden we alles nog beter bekijken, ook met een vergrootglas. Toen we alles goed bestudeerd hadden hebben we de kriebelbeestjes natuurlijk weer vrij gelaten.

17 september, Techniektheater voor de bovenbouw

Nieuwsgierig en enthousiast stapten de kinderen van de bovenbouw op de fiets naar Leeuwarden. Ze kregen diverse techniekworkshops bij de Zamenhof. Wat een leuke dingen konden we doen! Er waren veel verschillende soorten techniekopdrachten zoals shampoo maken, verschillende proefjes doen, 3D printen etc. We hebben met zijn allen veel geleerd en ontdekt.

14 september, Ons project Amerika, Australiƫ en Antarctica en Oceaniƫ

Tot de herfstvakantie hebben we het project Amerika Australië Antarctica & Oceanië. 

Alle kinderen maken onder andere een Kahoot bij een onderwerp, gaan een keer iets koken uit een van de landen, maken een muurkrant en krijgen muzieklessen passend bij de landen.. 

4 september, Verkiezingen op De Swirrel

Eindelijk was het dan zover, de uitslag van de verkiezingen. Soms best een beetje spannend maar wat heeft iedereen het goed gedaan. We hebben zulke mooie campagnes gezien en argumenten gehoord. Niels, Jelmer en Sipke hadden de uitslag in een koffertje en maakten bekend wie er in de leerlingenraad zitten, wie de mediators zijn en wat het goede doel is, waarvoor wij dit jaar geld op gaan halen. Het goede doel met de meeste stemmen is KiKa geworden. We gaan kijken welke acties we hiervoor kunnen organiseren. We hebben een groot applaus gegeven voor alle deelnemers die mee hebben gedaan aan de verkiezingen. Het is fijn dat zoveel kinderen een steentje bij willen dragen! 

14 februari, Circusvoorstelling Adje

Afgelopen woensdag hadden we een prachtige circusvoorstelling. Alle kinderen waren met hun eigen talent betrokken bij deze voorstelling. We hadden onder andere decorbouwers, clowns, acrobaten, paarden/tijgers, zangers en kinderen die met het licht en de muziek bezig waren. Wat een talent op onze school en wat deden ze het goed!

14 februari, Project bouwen

De afgelopen weken zijn de kinderen druk bezig met het project bouwen. We hebben onder andere samen een woordweb gemaakt, een film over de bouw bekeken en we hebben onder andere een bouwwerk gemaakt van satéprikkers en spekjes.  Ook hebben we een een legowedstrijd gedaan. 

juli

16 Zomervakantie