Actueel

Op kindcentrum de Swirrel vinden wij de privacy van onze kinderen belangrijk. Om die reden vindt u op deze pagina slechts een selectie van ons nieuws, waarbij we één foto per artikel tonen. Ouders en verzorgers van onze leerlingen kunnen terecht op ons ouderportaal Social Schools voor meer informatie en fotoalbums van de activiteiten. Wie is ingelogd vindt daar ook het laatste nieuws, foto's, de agenda en andere actuele zaken.

Kerstviering

Op donderdag 21 december hadden wij een galakerstdiner op De Swirrel. Alle kinderen kwamen over de rode loper de school binnen. Wat zagen ze er prachtig uit. En wat hebben we heerlijk met elkaar gegeten dankzij de lekkere gerechtjes die door de ouders waren klaar gemaakt.

Voor de peuters was er een heerlijke kerstbrunch. Het was was een groot succes. Er was genoeg lekkers voor de peuters (en de ouders 😉). 

Sint op De Swirrel

Maandag 5 december heeft Sinterklaas een bezoek gebracht aan school.
Deze keer had hij zijn scootmobiel meegebracht, want Sinterklaas wordt een dagje ouder.... Gympiet was wat eerder op school om de pietengym te verzorgen. Alle kinderen hebben hun pietendiploma behaald!
Hij had van alle leerlingen van groep 1 t/m 4 iets in het grote boek geschreven.
We kregen pepernoten van de pieten en limonade met wat lekkers.
Rond kwart voor 12 nam Sint afscheid en ging hij met de pieten weer terug naar het pietenhuis.
Ondertussen hebben we gehoord dat Sint weer op de stoomboot naar Spanje vaart...

 

De notenvloot

Maandag 1 oktober zijn we naar De Notenvloot in Leeuwarden geweest. We zijn gezamenlijk gestart en hebben ontdekt welke emoties je kunt voelen bij muziek. Daarna zijn we in groepjes uiteen gegaan en hebben verschillende muziekinstrumenten bespeeld. De viool, de trompet, accordeon, dwarsfluit en trom (drumstel) kwamen aan bod.

Muziek maken leer je niet zo maar even, daar is veel oefening voor nodig. Maar het was erg leuk om deze instrumenten even te proberen.

 

Boekendoos

Wat zien ze er prachtig uit! We zijn erg trots op de kinderen. Vanaf deze week gaan we af en toe in de kring en mogen de kinderen iets vertellen over de boekendoos. Hierna krijgen ze een beoordeling met een cijfer van ons. We zijn benieuwd.

Kerkbezoek

Groep 3/4 is naar de Johannestjerke in Britsum geweest. We hebben de kerk van binnen en buiten bekeken. De kinderen hadden al vragen bedacht, die we vandaag gesteld hebben. We weten nu dat de kerk al ouder is dan 800 jaar! De kerk is op een terp gebouwd, zodat de mensen vroeger bij hoog water naar de kerk konden gaan, omdat het daar droog bleef.
We weten dat er vroeger mensen in de kerk begraven werden. Dan moest je wel heel veel geld betalen. Daar komt de uitdrukking "rijke stinkerds" ook vandaan. Nu worden mensen niet meer in de kerk begraven.
We hebben allerlei verschillende dingen gezien in de kerk. Er is een prachtig orgel, we hebben er ook even naar kunnen luisteren. Erg indrukwekkend vonden de kinderen.
Aan de binnenkant konden we muurschilderingen zien, wel heel vaag. Deze zijn weer tevoorschijn gekomen tijdens een schoonmaak, ze zaten verstopt onder een dikke witte kalklaag.
De kinderen waren ook benieuwd of er mensen in de kerk wonen. Dat is niet het geval, maar er wonen wel vleermuizen!

 

Project Sport en Kleding

Wat deden de brandweer en ambulance op de Swirrel deze week?
Na de politie kwamen ook de brandweer en ambulance bij groep 5 t/m 8 op bezoek om iets te vertellen over hun uniformen.

Bij de brandweer konden de kinderen via de laptop meedoen aan een soort quiz. Aan het eind kregen ze een formulier mee voor een vluchtplan. Als ze dit plan op school laten zien krijgen ze van ons een sleutelhanger van de brandweer.

Van het ambulance personeel hadden we een presentatie over hun outfit en mochten we een kijkje nemen bij de wagen. Bij beide was er ruimte voor het delen van ervaringen en het stellen van vragen.

We hebben veel geleerd en zijn blij dat ze ons iets wilden vertellen over de functies van het uniform. Amy en Amber hebben een bedankje gemaakt namens onze school.