Actueel

Op Kindcentrum de Swirrel vinden wij de privacy van onze kinderen belangrijk. Om die reden vindt u op deze pagina slechts een selectie van ons nieuws, waarbij we één foto per artikel tonen. Ouders en verzorgers van onze leerlingen kunnen terecht op MijnSchool. Wie is ingelogd vindt daar het laatste nieuws, de agenda en andere actuele zaken.

7 oktober, Bezoek Landbouwmuseum

16 september, Pleinfeest

15 september, Jantje Beton

9 september, Aanbod naschoolse activiteiten

6 juli, droomplein in zicht!

15 april, Insectenhotel

Donderdagmiddag 15 april hebben we bezoek gehad van mensen van biodiversiteit van Stiens.

3 februari, Opbrengst doppenactie KNGF geleide honden

De opbrengst regionaal (Friesland, Groningen en Drenthe) en nationaal.

5 januari, update droomplein

Mooie donaties voor ‘droomplein’ IKC De Swirrel

 

Met een pannakooi en een verouderd klimtoestel op het plein hadden de kinderen nog niet zoveel om mee te spelen. Om een ‘droomplein’ te realiseren werd daarom einde zomer een begin gemaakt met het opknappen van het schoolplein. Verschillende acties werden bedacht om dit alles te bekostigen. Dit leverde al een mooi bedrag op. Met de bijdragen van Dorpsbelang Koarnjum-Jelsum, de Rabobank en een bijdrage van de vliegbasis Leeuwarden komt ook dat nieuwe speeltoestel binnen bereik.

 

Ouders ‘pimpen’ schoolplein.

 

Vlak voor de start van het nieuwe schooljaar begon een groepje ouders samen met de leerkrachten met het ‘pimpen’ van het plein. Ze maakten twee klimwanden, verfden ballencirkels op de muur, gaven de bankjes een nieuw likje verf, plaatsten een ballenpaal en ‘paddenstoelen’ voor de peuters en kleuters, hingen een basketbalnet op en maakten de moestuinbakken gereed voor gebruik. Ook werd een betonnen tafeltennistafel neergezet, met dank aan Dorpsbelang Britsum. De leerlingen zijn heel enthousiast over hun ‘nieuwe’ schoolplein en kijken nu met smart uit naar het nieuwe speeltoestel.

 

Leerlingen zamelen zelf geld in.

 

De leerlingen van groep 3 t/m 8 helpen zelf mee om geld in te zamelen voor hun droomplein. Dit najaar was er de actie van Tekenfund waarbij leerlingen een tekening maakten die op onder andere een mok, placemat en onderzetter werd gezet, om deze vervolgens te verkopen in hun eigen webshop. De ene helft van de opbrengst is voor het schoolplein, de andere helft gaat naar KIKA (nog een goed doel waar de kinderen dit schooljaar geld voor inzamelen). Om alle vernieuwingen van het schoolplein te kunnen bekostigen werden ook verschillende instanties, verenigingen en stichtingen aangeschreven. Ondanks prachtige donaties, blijven de leerlingen druk met het verzinnen van inzamelingsacties. Zo staat voor het voorjaar een gezellig pleinfeest in de planning met optredens, kraampjes met zelfgemaakte creaties, een restaurantje, rommelmarkt en muziek.

 

Heeft u nog ideeën of wilt u sponsoren? Dan horen wij dat graag!

1 december, KIKA

Kerststukjes maken voor KIKA.

3 november, Project Kunst

De komende weken zijn we op school druk in actie met ons prachtige thema Kunst. In de flyer van het project "Kunst" kunt u lezen wat we allemaal gaan doen en leren..

8 oktober, Jom Kippoer op de Swirrel

Op de Swirrel vinden we breed levensbeschouwelijk aanbod belangrijk voor de kinderen. Jaarlijks bespreken we in de indentiteitscommissie welk feest we naast de christelijke feesten centraal stellen.

Dit jaar is gekozen voor het Joodse feest Jom Kippoer.

7 oktober, kinderpostzegels

De kinderen van groep 7 en 8 zijn dit jaar "Coronaproof" langs de deuren geweest om kinderpostzegels te verkopen. Wat hebben jullie dit goed gedaan!

Met elkaar hebben jullie €1665,40 opgehaald! Bedankt allemaal!

18 september, Op zoek naar kriebelbeestjes

Bij de kleuters spelenwordt er gewerkt over 'kriebelbeestjes'.Vanzelfsprekend gingen de kinderen op zoek in onze schooltuin. Wat hadden de kleuters het er druk mee! We hebben spinnen, slakken, torren, wormen, mieren, wandelende blaadjes en nog veel meer gevonden. Eerst deden we ze in potjes met modder en blaadjes en toen we genoeg gevonden hadden hebben we de potjes leeg gemaakt op een bordje. Zo konden we alles nog beter bekijken, ook met een vergrootglas. Toen we alles goed bestudeerd hadden hebben we de kriebelbeestjes natuurlijk weer vrij gelaten.

17 september, Techniektheater voor de bovenbouw

Nieuwsgierig en enthousiast stapten de kinderen van de bovenbouw op de fiets naar Leeuwarden. Ze kregen diverse techniekworkshops bij de Zamenhof. Wat een leuke dingen konden we doen! Er waren veel verschillende soorten techniekopdrachten zoals shampoo maken, verschillende proefjes doen, 3D printen etc. We hebben met zijn allen veel geleerd en ontdekt.

14 september, Ons project Amerika, Australië en Antarctica en Oceanië

Tot de herfstvakantie hebben we het project Amerika Australië Antarctica & Oceanië. 

Alle kinderen maken onder andere een Kahoot bij een onderwerp, gaan een keer iets koken uit een van de landen, maken een muurkrant en krijgen muzieklessen passend bij de landen.. 

4 september, Verkiezingen op De Swirrel

Eindelijk was het dan zover, de uitslag van de verkiezingen. Soms best een beetje spannend maar wat heeft iedereen het goed gedaan. We hebben zulke mooie campagnes gezien en argumenten gehoord. Niels, Jelmer en Sipke hadden de uitslag in een koffertje en maakten bekend wie er in de leerlingenraad zitten, wie de mediators zijn en wat het goede doel is, waarvoor wij dit jaar geld op gaan halen. Het goede doel met de meeste stemmen is KiKa geworden. We gaan kijken welke acties we hiervoor kunnen organiseren. We hebben een groot applaus gegeven voor alle deelnemers die mee hebben gedaan aan de verkiezingen. Het is fijn dat zoveel kinderen een steentje bij willen dragen! 

23 augustus, Het mooi maken van ons schoolplein.

Afgelopen vrijdag hebben ouders van de Swirrel voor ons prachtige perenbomen opgehaald. Inmiddels zijn er 8 bomen met veel liefde geplant! En heel veel bomen verkocht. De opbrengst gaat naar ons schoolplein en is ongeveer 275 euro als iedereen zijn/haar boom betaald heeft bij Marijke. We hopen dat we over een aantal jaren met de kinderen kunnen genieten van de geoogste Swirrel handperen. Marijke en familie Stiemsma, ontzettend bedankt voor deze goed geregelde spontane actie! 

Met het plaatsen van de perenbomen hebben we een start gemaakt met ons schoolpleinproject. Dit schooljaar zullen er activiteiten plaats vinden om ons prachtige grote schoolplein nog mooier te maken. We beginnen met zaterdag 29 augustus. We gaan dan een ochtend met ouders en team aan het klussen op het plein. Het doel is om het schoolplein wat vrolijker te maken. Zo gaan we onder andere bankjes verven, spelletjes op het plein aanbrengen.en onze moestuinbakken onkruid vrij maken.

We hopen op veel hulp! Zie voor meer informatie ook de uitnodiging van de pleincommissie.

12 mei, Opening van onze buitenschoolse Opvang

Eindelijk was het zover!!                                                                                                                  Maandag 11 mei zijn we gestart met onze BSO. De buitenschoolse opvang is open vanaf 14.00 uur op maandag, dinsdag en donderdag. In overleg met ouders wordt de eindtijd afgesproken. Als blijkt dat er behoefte is aan meer dagdelen opvang dan is dat mogelijk. Heeft u vragen, neem even contact op met juf Gea. In de bijlage zit het inschrijfformulier voor de BSO en een overzicht van de tijden en kosten van de dagdelen. In de rekentool https://www.sbkinderopvang.nl/kosten-bso kunt u uw kosten uitrekenen.

31 maart, Opsteker voor onze ouders.

Beste verzorgers,

Namens het swirrelteam een opsteker voor jullie! 

We zijn ons er terdege van bewust dat het voor jullie een zware klus is om naast jullie werk ook nog thuisonderwijs te moeten geven. Tip: leg de lat niet te hoog en probeer ook leuke dingen met elkaar te doen en wees niet teveel juf of meester, dit komt als het goed is bij ons op school wel weer........

In de bijlage hebben we een overzichtje gemaakt van leuke creatieve activiteiten die u ook de kans geven om even wat anders met uw kind te doen. Heel veel plezier en pas goed op elkaar.

5 maart, Per 7 mei BSO op de Swirrel. U kunt nu inschrijven!

Beste ouders,

Meteen na de meivakantie starten we op maandag, dinsdag en donderdag met buitenschoolse opvang op De Swirrel. We zijn heel blij dat we dit hebben kunnen realiseren. Afgelopen week is het lokaal goed gekeurd door de GGD en gemeente Leeuwarden. We kunnen dus nu echt van start gaan. In de bijlage kunt u meer lezen en ook alvast inschrijven voor een plaatsje voor uw kind(eren)

14 februari, Circusvoorstelling Adje

Afgelopen woensdag hadden we een prachtige circusvoorstelling. Alle kinderen waren met hun eigen talent betrokken bij deze voorstelling. We hadden onder andere decorbouwers, clowns, acrobaten, paarden/tijgers, zangers en kinderen die met het licht en de muziek bezig waren. Wat een talent op onze school en wat deden ze het goed!

14 februari, Project bouwen

De afgelopen weken zijn de kinderen druk bezig met het project bouwen. We hebben onder andere samen een woordweb gemaakt, een film over de bouw bekeken en we hebben onder andere een bouwwerk gemaakt van satéprikkers en spekjes.  Ook hebben we een een legowedstrijd gedaan. 

9 december, Topsporter in de school

Vandaag kreeg groep 7/8 een bezoek van een Olympische sporter. Hong Zhao heeft vroeger in het Olympisch volleybalteam van China gespeeld en heeft toen een 3e prijs behaald op de Olympische Spelen. 

Nu speelt ze bij het Nederlands Paralympisch team vanwege haar knieblessure. Ze heeft de kinderen verteld over haar jeugd en strakke trainingen in China en hoe ze aan haar blessure is gekomen. 

Daarna hebben ze het zitvolleybal zelf mogen ervaren. Morgen tijdens de gymles gaan we verder met het (zit)volleybal. 

18 oktober, Afsluiting project Afrika/Azië

Vandaag hebben we een prachtige afsluiting gehad van ons project Afrika/Azië. We hebben onder andere een sponsorloop voor Build en Be gedaan, dit is een groep jongeren die in Tanzania huizen gaan bouwen. Verder waren er mooie optredens met de djembé, er werd Afrikaans gedanst, er werd gesminckt en er waren heerlijke Afrikaanse hapjes. De kinderen hebben in school een prachtige junglehut gebouwd. We willen iedereen bedanken voor de hulp! Het geld van de sponsorloop kan in een gesloten envelop met de naam er op ingeleverd worden bij de eigen leerkracht. 

15 oktober, Karatelessen op De Swirrel

De afgelopen weken hebben de kinderen van de Swirrel karatelessen gevolgd in de sporthal in Stiens. Het was best spannend en ook heel leerzaam. Bovendien hebben we met elkaar ook veel plezier gehad en zijn de kinderen weer nieuwe dingen over zichzelf te weten gekomen.

oktober

16 Herfstvakantie

november

16 ikc raadvergadering

januari

26 MR vergadering

maart

24 ikc raadvergadering

juni

8 MR vergadering

december

25 Kerstvakantie

februari

19 Voorjaarsvakantie

april

23 Meivakantie

juli

16 Zomervakantie

februari

2 Studiedag team; leerlingen vij